Ingredienser
4 modne faste tomater
1 stor courgette
Fyld:
- 1 lille løg
- 1 spsk olie
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 1½ dl bouillon
- 1½ dl kogte løse ris
- salt og peber
- friskhakket basilikum eller persille
Drys
- 1 spsk rasp
- 2 spsk revet ost
Fremgangsmåde
- Skær et låg af tomaterne, og udhul dem med en teske
- Gem det udtagne. Skær courgetten i stykker på højde med tomaterne, og udhul dem, så lidt af bunden bevares
- Gem det udtagne
- Svits løget i olien og krydr let
- Tilsæt tomat og courgettesaft og kog godt igennem
- Tilsæt puré og bouillon, og kog det godt sammen, inden risen røres i og koges ind til en let fugtig masse. Smag til
- Stil tomat- og courgetteskallerne i et ildfast fad, og fyld dem
- Drys tomaterne med ost, og læg låg på
- Drys courgetterne med rasp, og tryk dem let, så de tager fugt fra fyldet
- Stil fadet i en forvarmet ovn på 210°, og bag dem i 20 min.
- Servér straks